18/11/13

The Inner Word Review - Όσα παίρνει ο άνεμος...




To ότι οι Γερμανοί ξέρουν να φτιάχνουν adventures μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές , καθώς γνωστές εταιρίες του χώρου όπως είναι η Daedalic έχουν δημιουργήσει πραγματικά αριστουργηματικούς τίτλους που θα μας μείνουν καρφωμένοι στην μνήμη μας για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Φυσικά υπάρχουν και άλλες μικρότερες και ανεξάρτητες ομάδες από developers που κάνουν το ντεμπούτο τους στο ευρύ κοινό, δημιουργώντας πολλές φορές ποιοτικούς τίτλους. Μια από αυτές τις ομάδες είναι το Studio Fizbin και το πρώτο τους μεγάλο adventure το The Inner World. Το παιχνίδι ξεκίνησε το 2010 σαν μια σχολική εργασία στο (σας προκαλώ να το διαβάσετε!) Filmakademie Baden-Württemberg’s Institute of Animation και από το καλοκαίρι του 2011 άρχισε και η χρηματοδότηση που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του στούντιο. Όπως καταλάβετε το Studio Fizbin αποτελείτε επί το πλείστων από νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη, μεράκι και φαντασία και αυτό φαίνεται από την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο The Inner World. Για περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site. Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει το The Inner World έναν αρκετά αξιόλογο τίτλο και το γιατί αξίζει να το προσθέσετε στην συλλογή σας.


Ο Robert και ο Conroy αυτοπροσώπως. 

Το The Inner World λαμβάνει χώρο στην φανταστική χώρα της Asposia όπου ουσιαστικά είναι ένας κόσμος που βρίσκετε «μέσα» σε έναν άλλο κόσμο, εξού και η ονομασία του τίτλου. Η Asposia βρίσκετε στο χείλος της καταστροφής καθώς το τελευταίο σιντριβάνι του ανέμου που κυριολεκτικά αποτελεί πηγή ζωής για την χώρα αλλά και για τους κατοίκους της κοντεύει να στερέψει. Ο άνεμος για την Asposia είναι τόσο σημαντικός, όσο σημαντικός είναι ο ήλιος για την Γη. Προσφέρει ενέργεια στους κατοίκους χάρις των ανεμογεννητριών που υπάρχουν παντού στις πόλεις αλλά και είναι απαραίτητος για το κάθε έμβιο ον που υπάρχει στον κόσμο. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι θεοί του ανέμου, οι αποκαλούμενοι Basylians, είναι θυμωμένοι με τους κατοίκους της χώρας και τους τιμωρούν εδώ και αρκετά χρόνια μεταμορφώνοντας τους σε πέτρα

 Μέσα σε όλον αυτό τον πανικό που επικρατεί ο επικεφαλής μοναχός του ανέμου, ο Conroy, έχει πείσει όλους τους ανθρώπους της χώρας ότι ο λόγος που οι θεοί είναι δυσαρεστημένοι μαζί τους λόγο των αμαρτιών που έχουν διαπράξει. Σύμφωνα με αυτόν, η μόνη σωτήρια είναι η μετάνοια και η πίστη ότι κάποια μέρα οι Basylians θα τους συγχωρέσουν. Εμείς παίρνουμε τον ρόλο του Robert, ενός ορφανού αγοριού που είναι μαθητευόμενος στον Ναό του ανέμου που βρίσκετε υπό την προστασία του Conroy και εκτελεί χρέη μουσικού. Αυτό που κάνει τον Robert να είναι ξεχωριστός από όλους τους υπόλοιπους, είναι ότι αντί για κανονική μύτη έχει ένα φλάουτο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ώστε να παίξει μουσική! Ο ήρωας μας έχει περάσει ολόκληρη την ζωή του απομονωμένος στον Ναό με διαταγή του Conroy που του απαγορεύει να έχει την οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο.


Η πρώτη συνάντηση του Robert με την καταζητούμενη Laura.

Όλα αυτά αλλάζουν όταν ένα κλεπτομανή περιστέρι κλέβει από τον Robert ή αλλιώς Flute-Nose όπως είναι το παρατσούκλι του, ένα πολύτιμο φυλακτό αναγκάζοντας το να το αναζητήσει στον έξω κόσμο. Αυτή η αναζήτηση θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα καταζητούμενο κορίτσι, την Laura, που έχει για κάποιον άγνωστο λόγο σκοπό να καταστρέψει των Conroy. Μαζί θα καταλήξουν να οδηγηθούν σε μια απίστευτη περιπέτεια που θα φέρει τον Robert αντιμέτωπο με μυστικά που κρύβει το παρελθόν του που ούτε καν είχε φανταστεί. 

Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι αρκετά καλή περιλαμβάνοντας έναν πρωτότυπο κόσμο που δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον παρόμοιο σε άλλον τίτλο. Η πλοκή αν και από ένα σημείο και πέρα μπορεί να γίνει κάπως προβλέψιμη έχει ωραίο ρυθμό και ταιριάζει άψογα με το ύφος του τίτλου. Το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από τους χαρακτήρες που συναντάμε κατά την διάρκεια της περιπέτειας μας, που δένουν άριστα με το περιβάλλον του The Inner World, έχοντας ο καθένας την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και χρησιμότητα. Το voice acting επίσης είναι αρκετά καλό ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την παλαβή, συνήθως προσωπικότητα του χαρακτήρα που συναντάμε.


Με θέα το συντριβάνι του ανέμου...

Αναμφίβολα το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού δεν είναι άλλο από τους απαιτητικούς και δύσκολους γρίφους που έχει. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα κολλήσετε μην έχοντας ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε. Πατώντας το πλήκτρο Space εμφανίζονται τα σημεία αλληλεπίδρασης. Το ξέρω ότι ο hot spot indicator δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ευχάριστη προσθήκη γιατί ακόμα και με την χρήση του το παιχνίδι παραμένει ακόμα αρκετά ζόρικο. Αν η εμπειρία σας στα adventures είναι μικρή, πηγαίνοντας στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης μπορούμε να ανοίξουμε το Asposian puzzle help που μας δίνει διάφορα hints ώστε να λύσουμε τους γρίφους. Το μόνο παράπονο που έχω όσον αφορά τους γρίφους είναι ότι για να λύσουμε μερικούς από αυτούς, πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να μιλήσουμε σε κάποιούς χαρακτήρες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό κάποιες φορές κουράζει λιγάκι και μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία παρά με πραγματική επίλυση γρίφων. Η διάρκεια του κυμαίνεται ανάμεσα στις 8 με 9 ώρες ανάλογα με την ενασχόληση σας στο είδος. 

Το The Inner World είναι ένα κλασικό point n’ click adventure και δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά που μας είναι ήδη γνωστά. To παιχνίδι μπορεί να παιχθεί εξ ολοκλήρου με το αριστερό κλικ αφού το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα πάντα. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιο αντικείμενο εμφανίζετε ένας μεγεθυντικός φακός για να το παρατηρήσουμε, ένα γρανάζι ώστε να αλληλοεπιδράσουμε μαζί του ή ένα χέρι ώστε να το πάρουμε μαζί μας. Το ίδιο ακριβώς γίνετε και με τους χαρακτήρες όπου μπορούμε να τους παρατηρήσουμε από μακριά ακούγοντας τι γνώμη έχει ο Robert για αυτούς ή να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν συζητάμε με κάποιον χαρακτήρα δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στις κλασικές γραμμές διαλόγου, αλλά σε εικόνες που αναπαριστούν στην ουσία το εκάστοτε θέμα που θέλουμε να μιλήσουμε. Πηγαίνοντας το βελάκι στο κάτω μέρος της οθόνης μας εμφανίζετε το inventory όπου περιέχει όλα τα αντικείμενα που έχουμε συλλέξει. Εκεί μπορούμε να αναμίξουμε τα αντικείμενα μας ή ακόμα και να τα πάρουμε και να τα σύρουμε πάνω στον χαρακτήρα η αντικείμενο που επιθυμούμε.


Θα συναντήσουμε ένα μεγάλο cast από αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες!

Τα γραφικά του The Inner World είναι πολύ όμορφα κάνοντάς το να θυμίζει έντονα με τα cartoons που βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί, φέρνοντας μας χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις. Τα περιβάλλοντα είναι άρτια σχεδιασμένα και θυμίζουν περισσότερο πίνακες ζωγραφικής, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Επίσης τα μουσικά κομμάτια που στολίζουν τον τίτλο είναι πολύ ευχάριστα ενισχύοντας έτσι την ατμόσφαιρα και την συνολική αίσθηση που σου αφήνει. Δυστυχώς κατά την διάρκεια ενασχόλησης με το παιχνίδι βρέθηκα αντιμέτωπος με μερικά bugs. Ορισμένες φορές οι συνομιλίες των χαρακτήρων κοβόντουσαν ή κάνανε skip από μόνες τους. Επίσης κάπου στα μέσα το παιχνίδι με πέταξε έξω χωρίς λόγο και αιτία. Ευτυχώς χάρις στο πολύ καλό autosave που υπάρχει δεν έχασα ούτε λεπτό.

Χμμ... Τι να βρίσκετε άραγε πίσω από την πύλη;

Το The Inner World μπορεί να μην καινοτομεί ιδιαίτερα ούτε τείνει να διαφοροποιηθεί, ακολουθώντας πιστά όλους τους μηχανισμούς που έχει ένα point n’ click adventure. Αποτελεί όμως είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τι μια ομάδα από γεμάτους όρεξη και φαντασία ανθρώπους είναι ικανή να κάνει. Πραγματικά ευελπιστώ να συνεχίσουν έτσι και να δημιουργήσουν ισάξιους και γιατί όχι καλύτερους τίτλους από το The Inner World. Μπορείτε να το βρείτε στο Steam στην τιμή των 14 €.







ΘΕΤΙΚΑ:           + Όμορφα γραφικά και ήχος   
                    Απαιτητικοί γρίφοι και puzzles
                    Συμπαθητικοί χαρακτήρες και ενδιαφέρον κόσμος
                     
                   
AΡΝΗΤΙΚΑ:    - Το hotspot indicator και το Asposian Puzzle Help ίσως ενοχλήσει κάποιους 
                               -  Μερικοί διάλογοι που είναι αναγκαίοι για την λύση των γρίφων θυμίζουν περισσότερο με αγγαρεία
                                     
                                        



Pc ManiacsΒαθμολογία 83% 







© www.pc-maniacs.com
I would like to extend my sincere thanks to Fizbin Studio for providing us a key for the needs of the review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου